Édes otthon

Változás

 

„Az egyetlen dolog, ami állandó a változás.” (Hérakleitosz) Az ember folyamatosan változik azon rengeteg dolog hatására, amit nap mint nap megél. Beszélgetés egy rég nem látott baráttal, veszekedés a lakótársaddal, mert már megint nem mosogatott el maga után és a kedvenc ételed elkészítése. Mind-mind olyan tevékenység, amely formálja személyiséged, alakítja a világlátásod és megtanít az élet egy kicsinyke szeletére. Valakinél kisebb mértékű ez a változás, valakinél nagyobb. Az én esetemben az utóbbi történt.

Stoppal haza

Imádom a spontán történéseket. Próbálok minél többet belecsempészni belőle az életembe, azonban a félelem gyakran szab korlátokat. Nos, ez alkalommal nem tette. Felébredtem egy reggel és elhatároztam, hogy hazastoppolok. Nem bántam meg, sőt…

Karácsony, te csodás?

Egy ünnep, amit mindenki egész évben vár és amitől hajlamosak vagyunk békét, meghittséget és nyugalmat várni. Karácsonykor minden szebb, minden jobb mint a mindennapokban. Vagy ez is csak egy átlagos nap, amikor mindenki úgy viselkedik, mint akármikor máskor?

Egy hét internet nélkül

A XXI. századi ember már nem is tudja elképzelni az életét internet nélkül. Én viszont az utóbbi időben úgy éreztem, hogy engem csak lehúz, elveszi a szabadidőmet és függővé tesz. Elegem lett belőle, ezért döntöttem úgy, hogy tartok egy internetmentes hetet. Jobban sikerült, mint gondoltam. Ebben a bejegyzésben az elhatározáshoz vezető útról és a hét tanúságairól olvashatsz.

Szivárvány eső nélkül?

 

Ahogy egy szivárvány gyönyörűségét sem tapasztalhatjuk meg záporeső nélkül, hiszen ahol a fény és a sötétség, az eső és a napsütés összetalálkozik, ott kezdődik a varázslat. Amíg nincs vége az esőnek nem tud kisütni a nap.