Egyedül Indiában

Miért éppen India?

Miután barátaimnak, családomnak és ismerőseimnek elmeséltem, hogy Indiába készülök gyakran kaptam a következő kérdést: Mért pont oda Lottika? Annyi szép hely van a világon. Persze itthonról elképzelve valóban nem a legszebb látvány: koszos utcák, mély szegénység, piszok. Viszont aki ezen fizikai síkon túl tud lépni, hihetetlen csodákkal találkozhat. Dehát akkor is miért éppen India?

Valóban veszélyes India?

Manapság sok rémhír kering Indiáról a főáramú médiában emberrablásról, lopásokról, szexulás erőszakról. Én is találkoztam ezekkel utazásom előtt. Kicsit utánaolvastam vajon mennyi is az annyi.

Egy nap, amit sosem felejtek el

Hogyan jutottam el Mezőkövesd vasótállomásától a bombay-i szállásomig? Volt itt minden: állójegy, gigantikus méretű repülőgép, eltűnt csomag és az első sokkhatás.

Elveszve Bombay-ban

A Tájékozódási képességem sosem volt a legnagyobb erényem, de bárhová mentem valahogy elboldogultam. Indiában más volt a helyzet. Sosem voltam még ennyire másokra utálva és elveszve egy ismeretlen városban, mint Bombay-ban.
” Már kezdett sötétedni, amikor elfogyott az aszfaltozott út a lábam alól, és egy tanyaszerű területen találtam magam, ahol már házak is alig voltak. Itt az idő visszafordulni. Ekkor jöttem rá, hogy lemerült a telefonom és 10 rúpia (36 Ft) van nálam. Ezen a ponton kétségbeesés és félelem tört rám. Fogalmam sincs hol vagyok, hol van Kriti lakása és hogyan jutok oda. ”

Nehéz napok avagy van-e kiút a kúltursokkból?

Utazni nem mindig könnyű. Új környezet, új emberek, új hatások, új szagok. Minden új. Pár nap után jelentkezik a honvágy, aztán elkezd idegeseiteni minden, ami más. Talán India egy olyan hely, ahol ez sokszorosan érvényes. Ebben a bejegyzésben a nehez napokról olvashatsz . 🙂