Erasmus Portóban

Minden okkal történik

Sosem terveztem, hogy erasmusra menjek. Sosem választottam volna Portót. Portó választott engem. Események láncolata vezetett el odáig, hogy Európa déli felére sodort az élet nem is ok nélkül.

Első benyomás

Az első mindenből emlékezetes. Az első csók, első nap a suliban, az első jógaóra. Kanapészörf szempontjából nekem Lisszabon volt az első. Fogalmam sem volt, hogy működik ez a rendszer, de mindig is ki akartam próbálni. Hát most kipróbáltam. Nem is akármilyen család hétköznapjaiba nyerhettem bepillantást.

Portói találka

Portó egyenlőre nem tartozik a legnépszerűbb erasmus uticélok közé, éppenezért egy kezemen meg tudom számolni, hogy honfitársammal találkoztam ezalatt a fél év alatt. Bár ez nem zavart és élveztem a spanyolok, mexicóiak, lengyelek társaságát, mégis néha hiányzott a magyar szó. Ami viszont ezen a napon történt, arra végképp nem számítottam.

Portugál húsvét

Nálunk az ünnepek, ahogy a húsvét is családi körben zajlik. Egy nyugodt ünnep amely az evésről, a locsolkodásról és az együtt töltött időről szól. Azonban ezúttal ezt nem otthon, hanem Portugáliában töltöttem, bár nem egyedül. Egy erasmusos programnak köszönhetően lehetőségem volt a egy portugál család húsvéti szókásaiba bepillantást nyerni.

Bulizzunk! De miért???

Csupa olyan dolgot csináltam ebben a csodás városban, amiket szerettem. Azonban akadt néhány olyan is, amiket a bárátaim tisztelete és szeretete miatt tettem meg. Ilyen volt az is, amikor elmentem “bulizni” a portói éjszakába.