Tippek

 

Összegyűjtöttem azokat a könyveket/filmeket, amik inspiráltak, gondolkodásra késztettek és hozzájárultak a világlátásom alakulásához. Ezenkívül olyan számomra hasznos oldalakat/applikációkat, amik segítettek az utazásaim során. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.

Könyvek:

Filmek:

Hasznos oldalak:

  • Couchsurfing: Ezen az oldalon bárki felajánlhatja a kanapéját/ágyát/ matracát egy utazónak pár napra. Bizalmi alapon működik, így teljesen ingyenes, habár én egy kis ajándékot mindig szoktam vinni cserébe.
  • Workaway: Szállás és étel jár munkáért cserébe. A munka időtartama 4-6 óra farmokon, építkezéseken, hotelekben. De olyannal is találkoztam, akinek reggelente annyi feladata volt a hostelben, hogy kirakja a reggelit 8-kor, majd beszedje 10-kor, aztán mehetett a tengerpartra fürödni. 😀 Sajnos én még nem próbáltam, de erősen tervben van.
  • Skyscanner: Repjegykereső oldal. Én azért szeretem, mert be lehet állítani pl, hogy Budapestről bárhová, így kiadja a legolcsóbb utakat.
  • Airbnb: Csoportos utazás esetén nagyon jó. Helyiek adják ki (pénzért) a lakásukat turistáknak nem túl drágán (legalábbis olcsóbban, mint a helyieknek).
  • Hitchwiki: Térképes alkalmazás, ami azt mutatja meg, hogy hol érdemes stoppolni, hová kell állni, hogy biztos legyen a siker.

Remélem tudtam hasznos információkkal szolgálni. 🙂